Milgo Sade Tereyağı ile Muhlama

Karadeniz'in eşsiz lezzeti muhlama, şimdi Milgo'nun doğal sade tereyağı ile daha da özel! Mis gibi tereyağı kokusuyla sofranıza sıcaklık getirecek geleneksel bir tat.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı Milgo sade tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı rendelenmiş kolot peyniri
  • Bir tutam tuz (peynirin tuzuna göre)

Yapılışı

Tereyağını tavaya alıp kısık ateşte eritin. Köpürüp güzelce kokusu çıkana kadar kavurun.
Mısır ununu ekleyin ve tereyağıyla birlikte, kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.
Üzerine suyu ekleyin ve karıştırarak pürüzsüz hale getirin. Hafif kıvam alınca ocağı biraz kısın.
Rendelenmiş peyniri ilave edin, karıştırmadan erimesini bekleyin.
Peynir eriyip uzamaya başlayınca muhlamanız hazır!
Sıcak sıcak, yanında mısır ekmeğiyle servis edin.

Yorum bırakın

Lütfen dikkat edin, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.